skip to Main Content
Het Einde Van De Zomer Vier Je Met Opblaasdieren En Top Djai??i??s

Foto vanAi??Twycer

Het einde van de zomer vier je met opblaasdieren en top djai??i??s

Aftermovie Totally Summer The Reunion

Wist je dat een Durum DAi??ner nog lekkerder smaakt om 06:00 uur ai??i??s ochtends? Ik ook niet. Die ontdekking deed ik nadat ik van tien uur ai??i??s avonds tot diep in de ochtend had staan filmen op het Totally Summer The Reunion festival in het Klokgebouw Eindhoven. Een lange, energievretende en toch energieke nacht die weer eens begon door een oproep op Facebook.

Gewapend met zes flinke blikken Red Bull ging ik zaterdag 1 oktober op weg naar Eindhoven. Ik vertrok vanaf het huis van mijn ouders in Schalkwijk en Roy de Ruiter vanuit Houten ai??i?? ja, dat ligt naast elkaar. We hebben elkaar uiteindelijk ontmoet op de snelweg terwijl we met elkaar aan het bellen waren (handsfree hoor, geen zorgen).

Even een korte uitleg, voordat we de feestzaal instappen. Roy de Ruiter had een oproep geplaatst in de Facebook-groep ai???videomattieai??i??. Roy werkt voor Sundio (van de merken Sunweb, GoGo en Eliza Was Here). Hij was op zoek naar een extra cameraman voor het festival van Totally Summer. Ik reageerde daarop met een link naar de Buiten Westen aftermovie en uit alle aanmeldingen koos hij mij uit om hem te helpen met filmen en monteren.

Opblaasdieren

Terug naar Eindhoven. In de te vette locatie, het Klokgebouw, stroomde het langzaam vol met duizenden jongeren. The Reunion is dus een festival waar iedereen na het einde van de zomer hard kan feesten met alle vakantievrienden en reisleiders. Een feestje is natuurlijk geen Ai??cht feestje zonder een dikke line-up en die bestond uit onder andere Lil Kleine, The Partysquad, Girls Love DJai??i??s en Ronnie Flex. Niet echt de minste namen!

Flink gefeest werd er zeker. Je zou denken dat het officiAi??le einde van de zomer een verdrietig gevoel bij je losmaakt, maar deze ex-vakantiegangers zagen er allesbehalve ongelukkig uit. FeestDJruud gooide zijn bekende opblaasdieren nog even de zaal in, er werd driftig gezwaaid met van die lichtgevende zwaaistokdingen en het werd een waar gekkenhuis.

Tot 6 uur ai??i??s ochtends dus.

Ik was blij dat ik onderweg nog even was gestopt bij het tankstation voor wat blikken Red Bull ai??i?? die had ik echt nodig. De schoonmakers de volgende dag denk ik trouwens ook, want man, wat laat iedereen een troep achter na zoai??i??n feest:


Inbussleuteltjes en kleurcodes

De mensen van Sundio hadden veel gear mee, waaronder een stuk of vier cameraai??i??s. Ik filmde met mijn eigen camera, maar mocht ook rondlopen met hun Movi M5: een hele gave, luxe soort Ronin ai??i?? behalve dat ai???ie een stuk duurder en lichter is, is ai???ie praktisch hetzelfde. Dankzij een inbussleuteltje van de techniekafdeling in het Klokgebouw (die was Sundio vergeten) kreeg ik de Movi aan de praat en konden we prachtige beelden schieten.

Na een zeer welverdiend broodje Durum DAi??ner gingen we om 6 uur ai??i??s ochtends tevreden terug naar huis. Even een paar uur bijslapen en hop, meteen aan de slag om al het materiaal te sorteren. De files waren al gesorteerd op tijd, dus alle bestanden tussen bijvoorbeeld 00:00 en 02:00 stonden in een aparte map. Van al die mappen heb ik sequences (montage-tijdlijnen) gemaakt in Adobe Premiere, alle goede stukjes uitgesorteerd en alle verschillende onderdelen een eigen kleurcode gegeven. Alle Movi-shots waren bijvoorbeeld groen en alle dansshots kregen de kleurcode oranje.

Het was al met al best wel pittig. Na het afronden van deze opdracht werd ik ook bijna meteen ziek. Maar dat had vast niets met die Durum DAi??ner te maken.

Benieuwd hoe dit knotsgekke reA?niefeest er van dichtbij uitzag? Bekijk dan hieronder de video die ik samen met Sundio heb gemaakt.

[vimeo id=”187647540″ align=”center” mode=”normal” autoplay=”no” maxwidth=”1000″ grow=”yes”]

Wat vind jij van de aftermovie van Totally Summer The Reunion?

Gear: Movi M5, Sony A7sII, FS7
Techniek: Echt proberen me tussen het publiek te wurmen met mijn camera, de artiesten van dichtbij filmen en gave ai???shout outsai??i?? uitlokken bij het publiek, wakker blijven

Back To Top